Strategie

NRF 2022: Promovarea inovației și eliminarea tuturor fricțiunilor

Júlia Miozzo
Júlia Miozzo Febbraio 11, 2022
NRF 2022: Promovarea inovației și eliminarea tuturor fricțiunilor

O problemă cu care se confruntă companiile în mod frecvent în momentul în care promovează inovația este opoziția, fie din partea clienților, fie din partea părților interesate de pe plan intern. Primul instinct ar fi să credem că nu este ceva în ordine cu produsul, cu proiectul sau cu inițiativa – dar adevărul este că nu are nimic de-a face cu acestea.

De fapt, așa-numitele fricțiuni sunt principalele obstacole, iar acestea pot fi înțelese prin prisma îngrijorărilor pe care le pot provoca schimbările și a inerției firești a oamenilor în momentul în care se confruntă cu idei noi, printre altele. Teoria fricțiunilor se referă tocmai la acest lucru, fiind un subiect menționat de David Schonthal în cartea sa, „The Human Element: Overcoming the Resistance that Awaits New Ideas” („Elementul uman: cum poți depăși opoziția cu care sunt întâmpinate noile idei).

În cadrul unei discuții care a avut loc după NRF 2022, Mariano Gomide de Faria, co-CEO VTEX, și David Schonthal, profesor de antreprenoriat la Facultatea de Management Kellogg și autor al unor cărți cu vânzări de top, au abordat subiecte precum comportamentul consumatorului, opoziția la inovație și ce pot face companiile pentru a depăși opoziția. 

Urmărește discuția în engleză mai jos.