VTEX și FIRA adaugă capacități de Live-Streaming comerțului electronic

iulie 28, 2020

29/07/2020 – Milano. VTEX, recunoscută de IDC ca cea mai rapidă platformă de comerț global, și FIRA, aplicație care permite comercianților să-și poată prezenta în direct produsele prin imagini video, au plăcerea să anunțe stabilirea parteneriatul global. Alianța lor își propune să introducă strategia „shoppertainment”, o nouă soluție pe care comercianții o pot folosi pentru a ține legătura cu clienții în această nouă eră de interacțiune fizică limitată.

Pionierat în anul 2016 de Taobao Live sub egida Alibaba, comerțul electronic cu live-streaming a luat cu asalt industria de retail chineză, cu 504 de milioane de participanți doar în anul 2019. Se estimează că această cifră va crește la 526 milioane în 2020, având în vedere că pandemia de COVID-19 obligă cumpărătorii să își limiteze deplasările, astfel încât comercianții devin dependenți de mediul digital. De asemenea, se estimează că cifra venitului rezultat se va dubla până la 136 miliarde USD, punând presiune asupra comercianților fie să se adapteze, fie să piardă startul.

Dezvoltarea industriei nu este o surpriză, având în vedere că procesul de vânzare online implică o doză de distanțare ce avea nevoie de o “umanizare”. Datorită faptului că experiența cumpărăturilor online devine mai interactivă din punct de vedere social, business-urile se pot apropia de clienții tradiționali ai magazinelor fizice cărora le lipsesc interacțiunea cu o figură prietenoasă și sfaturile vânzătorului. Mai mult decât atât, live-streaming-ul are ca scop crearea încrederii, atât în produse, cât și în mărci. Prin intermediul demonstrațiilor live, recenziilor și sesiunilor de întrebări și răspunsuri, se creează o nouă modalitate de stimulare a vânzărilor – iar VTEX și FIRA și-au luat angajamentul să o perfecționeze împreună.

Cu funcții precum adăugarea produselor în coș fără a părăsi streaming-ul, chat-ul live și reacțiile emoji, FIRA combină perfect divertismentul cu cumpărăturile. Soluția sa reflectă identitatea vizuală a unei mărci și respectă standarde înalte de performanță de viteză, devenind astfel un instrument de marketing de primă calitate pentru toți clienții VTEX.

„În numele FIRA, suntem încântați de acest parteneriat, deoarece va permite clienților noștri și părților interesate să ofere un serviciu mai bun și să își extindă cota de piață într-un context în care viteza și serviciile sunt esențiale. Mai mult, VTEX este principala platformă folosită în America Latină, lucru care ne oferă un avantaj competitiv și bariere viitoare pentru potențialii concurenți care pot apărea pe piețele pe care operăm deja”, spune Javier Molina, co-fondator FIRA.

Mariano Gomide de Faria, VTEX Co-CEO, adaugă: „Suntem încântați că putem inova oferta de ecommerce a clienților noștri cu ajutorul FIRA. Prin acest parteneriat, ne continuăm angajamentul de a fi îndrăzneți: VTEX pariază pe o soluție care, fără îndoială, va deveni o parte obligatorie a arsenalului unui retailer în anii următori. Viitorul merchandising-ului se va afla parțial la intersecția dintre conectivitatea socială, interacțiunea video și recenziile detaliate, aspecte ce încununează FIRA ca un plus excelent la un ecosistem ce evoluează continuu în sincron cu vremurile.”

VTEX este prima și singura soluție globală și complet integrată de comerț end-to-end, marketplace și OMS. Ajutăm companiile din domeniile de retail, producție, vânzare cu amănuntul, alimente, bunuri de consum ambalate și alte piețe verticale să vândă mai mult, să opereze mai eficient, să se dezvolte fără probleme și să livreze o experiență remarcabilă clientului. Arhitectura noastră modernă, pe bază de micro-servicii, precum și expertiza solidă de afaceri permit VTEX să asigure viitorul clienților noștri și să îi elibereze de actualizările software. Mărci renumite, inclusiv Sony, Walmart, Whirlpool, Coca-Cola, Stanley Black & Decker, Pizza Hut și Nestlé, și alți 2.500 de magazine online din 32 de țări, au încredere că VTEX va accelera și va asigura transformarea comerțului lor. Vizitați www.vtex.com pentru a afla mai multe.

Despre FIRA

FIRA este o companie a GoToDigital The Learning Company. GoToDigital The Learning Company este o Agenție de Proiectare Computațională specializată în rezolvarea problemelor de afaceri și provocărilor inovatoare, prin crearea unor active digitale din utilizarea Inteligenței Artificiale, Blockchain-ului și IoT. În prezent, compania are sedii în Europa și America Latină, cu o prezență în mai multe țări în care derulează proiecte pentru multinaționale în sectoarele de retail, utilități și divertisment, printre altele. Mai multe informații pe www.fira-live.com.

Persoane de contact pentru comunicarea cu presa

VTEX: Tommaso Trevisan – tommaso.trevisan@vtex.com – 0039 3519532699

iulie 28, 2020