VTEX anunță rezultate impresionante la lansarea cumpărăturilor de sărbători din anul 2021

Clienții VTEX din întreaga lumea aproape și-au triplat vânzările în comparație cu perioada dinaintea pandemiei.
Deschiderea sezonului de cumpărături din acest an este marcată de o majorare a GMV și de un număr mai mare de comenzi.
decembrie 2, 2021

NEW YORK, 2 decembrie – VTEX (NYSE: VTEX), platforma enterprise de comerț digital, lideră în accelerarea transformării comerțului digital din America Latină și care se extinde acum la nivel global, anunță rezultate semnificative în luna noiembrie a anului 2021, cu o valoare totală brută a mărfurilor (GMV) de 1,3 miliarde de dolari. Această cifră reprezintă o cotă de creștere de 17% pe parcursul lunii noiembrie 2020, aproape triplând valoarea GMV pentru aceeași lună din anul 2019. Având în vedere valoarea CAGR pe doi ani, rata anuală compusă de creștere a companiei în luna noiembrie a anului 2021 a fost de 63%. La deschiderea sezonului de cumpărături în luna noiembrie 2021, VTEX a înregistrat o accelerare a numărului de comenzi, care a crescut cu 25% YoY, ceea ce demonstrează tendința consumatorilor, pe termen lung, de a face cumpărături online într-un mod frecvent și o rată de penetrare tot mai mare a comerțului digital.

În luna noiembrie a acestui an, VTEX a fost martora unor creșteri exponențiale a sectoarelor precum frumusețe și sănătate, produse alimentare, dar și pentru aparatură și accesorii din peste 32 de țări în care este prezentă, în momentul de față, respectiv o creștere a valorilor GMV cu 53%, 41% și 26%, YoY. Aceste categorii au fost printre cele mai populare în anul 2021, mai ales în contextul în care consumatorii sunt din ce în ce mai obișnuiți să cumpere astfel de produse online.

„Performanța VTEX din luna noiembrie a confirmat faptul că, deși pandemia a accelerat creșterea ecommerce, această tendință va fi una permanentă, care capătă și mai mult avânt”, afirmă Mariano Gomide de Faria, fondator și co-CEO al VTEX. „Consumatorii care au optat pentru comerțul digital în trecut au rămas loiali, iar noii cumpărători se apropie de același grad de utilizare și confort. Tendința clienților de a cumpăra din diverse sectoare și categorii non-tradiționale promite și mai mult o viitoare dezvoltare a comerțului digital”, declară Faria.

VTEX este bine poziționată pentru a valorifica tendințele de vânzări sociale și comerț conversațional, ambele fiind concepte de experiență pentru consumatori moderni care determină creșterea pe termen lung în domeniu. În luna noiembrie, compania a înregistrat o creștere a interesului și adoptarea ambelor tendințe, ceea ce a contribuit la îmbunătățirea experienței de cumpărături pentru consumatori din întreaga lume.

Principalele puncte esențiale ale VTEX în noiembrie 2021:

• Vânzările lunii noiembrie au atins valoarea maximă de Black Friday, la data de 26 noiembrie, ora 2:00, ora României, moment în care clienții VTEX au înregistrat peste 1.867 comenzi pe minut.
  • VTEX a livrat 1,4 milioane de comenzi clienților, la nivel global, de la brandurile și de la retailerii preferați cu ocazia Black Friday 2021.
  • Numărul total al comenzilor în rândul clienților VTEX a crescut cu 25% YoY, în luna noiembrie, de 2,6 ori mai mult decât în 2019.
  • Valoarea GMV a VTEX aproape s-a triplat față de luna noiembrie a anului 2019, rezultând o valoarea CAGR de 63% pe doi ani.
  • Principalele cinci țări care au înregistrat cele mai mari creșteri GMV au fost Brazilia, Argentina, Peru, Mexic și Italia.
  • Valoarea GMV generată de marketplace-urile proprii ale clienților VTEX au depășit dublul valorii YoY, valorificând marketplace-ul nativ, managementul comenzilor și caracteristicile omnichannel ale VTEX, împreună cu un ecosistem puternic, care oferă experiențe de comerț digital conectate și complete.

VTEX (NYSE: VTEX) furnizează o platformă enterprise de comerț digital. Platforma noastră le permite brandurilor și retailerilor să realizeze un time-to-market mai rapid, să ajungă la clienții din oricare canal și să descopere noi arii pentru dezvoltare. VTEX a fost înființată în Brazilia, iar acum se extinde la nivel global, fiind lideri în accelerarea transformării comerțului digital din America Latină. Platforma VTEX este concepută în conformitate cu standarde și funcționalități de tip enterprise-level, peste 2000 de clienți cu peste 2500 de magazine active în 32 de țări având încredere în noi pentru a-i conecta cu clienții lor*.
*Date pentru anul fiscal care s-a încheiat la 31 decembrie 2020

Declarații anticipative

Acest comunicat de presă conține informații anticipative și declarații prospective în sensul legilor aplicabile privind valorile mobiliare („declarații prospective”), inclusiv declarații cu privire la tendințele comerciale. Cuvinte precum „se așteaptă”, „anticipează” și „intenționează” sau expresii similare sunt destinate să identifice declarațiile prospective. Aceste declarații prospective sunt supuse incertitudinilor inerente în prezicerea rezultatelor și condițiilor viitoare și nu se poate oferi nicio asigurare că aceste tendințe se vor menține. VTEX nu își asumă nicio obligație de a actualiza sau de a revizui, în mod public, orice declarații anticipative, fie ca urmare a unor noi informații, evenimente viitoare sau altfel, cu excepția cazului în care acest lucru poate fi cerut de lege.

Toate datele prezentate aici (inclusiv vânzările la nivel mondial) sunt aproximative și se bazează pe diverse ipoteze. Datele nu au făcut obiectul unui audit și pot suferi modificări. Toate ratele de creștere prezentate sunt neutre din punct de vedere valutar.

Informații de contact pentru comunicarea cu presa – Pentru VTEX

Anisoara Munteanu